Trafikkskilt

Hos bokstavfabrikken.no finner du alle de norske trafikkskiltene. Skiltene er godkjent av Vegvesenet og leveres med reflekterende bunn og er ferdig hullet for standard stolpefester. Vi levererer alt av monteringsmateriell og det finner du her.

Utvid produktinformasjon

Hva er trafikkskilt?

Trafikkskilt er lett gjenkjennelige symboler satt opp ved veier der trafikken krever at personer som ferdes langs veien, og i kjøretøyer, enten må ta spesielle forholdsregler eller følge angitte regler. Dette er nødvendig for å øke sikkerheten og sørge for økt flyt i trafikken. Mange vil også tenke på f.eks. parkeringsskilt og barn leker-skilt som trafikkskilt, men dette vil gå under andre skiltgrupper.

Det er Statens Vegvesen som har ansvar for all skilting på alle riks- og fylkesveier i Norge, mens kommunene har ansvar for de kommunale veiene. 01.01.2012 ble forvaltningsreformen innført, og denne overlater mye av ansvaret til fylkeskommunene også. Har du et ønske om å sette opp et skilt på en av de overnevnte kategoriene av veier er dette noe du er nødt til å søke om. Her finner du informasjon om søknadsprosessen rundt oppsett av skilt langs vei.

 

Betydningen av trafikkskilt

Med nesten 300 offentlige trafikkskilt i Norge kan det være vanskelig å vite hva alle betyr. Statens Vegvesen har laget en fin oversikt for hvert enkelt skilt og underskilt. Her får du sett betydningen av alt fra fareskilt, påbudsskilt til serviceskilt.

Trykk her for å se betydningen av trafikkskiltene på Vegvesenet sine sider.

 

Skiltgrupper for trafikkskilt

Statens Vegvesen har delt inn trafikkskiltene i ni ulike skiltgrupper, og seks av disse kan du finne i vår nettbutikk. De ni skiltgruppene innenfor trafikkskilt er:

●  Fareskilt

●  Vikeplikt- og forkjørsskilt

●  Forbudsskilt

●  Påbudsskilt

●  Opplysningsskilt

 Serviceskilt

● Veivisningsskilt

Underskilt

● Markeringsskilt

Hos Bokstavfabrikken har vi også laget en egen skiltgruppe vi har kalt “arbeidsvarsling”. Dette er skilt som brukes av de som jobber på vei, for å opplyse kjørende om fare for arbeid og myke trafikanter.

 

Lager bokstavfabrikken.no skiltene selv?

Nei, disse skiltene kjøper vi fra en av de få i Norge som er godkjente for å produsere slike skilt for å sikre at alle krav overholdes. Alle trafikkskiltene er laget av 4mm aluminium 5052H12, eloksert eller kromatert og belagt med reflekterende folie fra 3M. Skiltene trenger ikke vedlikehold.

 

Hvordan monterer jeg et trafikkskilt?

Skiltene leveres ferdig hullet for standard stolpefester og er beregnet for montering på stolpe. Alt av materiell du trenger for å montere skiltene finner du i vår kategori monteringsmateriell.

 

Har du noen spørsmål?

Ikke nøl med å ta kontakt, vi i Bokstavfabrikken står alltid klar til å hjelpe deg på veien mot å finne det rette skiltet. Kontakt oss enten via mail [email protected] eller fyll inn dette kontaktskjemaet.