Husnummerskilt

På bokstavfabrikken.no kan du kjøpe mange typer husnummerskilt, alt fra standard kommunale skilt, moderne husnummerskilt i aluminium og akryl til lekre utfreste tall og bokstaver. Se gjennom kategoriene og finn din favoritt!

 

Utvid produktinformasjon

Hvilke krav skal et husnummerskilt tilfredsstille?

Husnummerskilt og henvisningsskilt skal være av aluminium eller annet rustfritt og holdbart materiale. De skal festes solid, rustfritt og holdbart. Husnummerskiltet skal ha svarte tall og eventuelt bokstaver, samt svart kantbord på hvit eller hvitaktig reflekterende bunn. Skiltstørrelsen skal være minimum 150 mm i høyden. Bredden vil variere med sifferantallet som brukes, og skal være 150 mm for 1-sifret tall, ved flersifret tall øker bredden tilsvarende antall siffer. Vi har laget standard størrelser på våre husnummerskilt som fanger opp dette. Om du vil lese om spesifikke krav for din kommune kan du gjøre det her.

Er alle husnummerskiltene på bokstavfabrikken.no godkjente?

Nei, det er kun de i kategorien Standard husnummerskilt som er laget iht. offentlig regelverk.

Hvordan monterer jeg husnummerskiltet?

Skiltet monteres enkelt på vegg da det er forboret fire hull og det følger med fire rustfrie skruer. Alt du trenger er en skrutrekker.

Hvor lenge varer et husnummerskilt?

Under maksimale forhold vil det gå ca ti år før man kan se at trykket på standardskiltene begynner å miste farge. Skiltene laget i akryl og aluminium har mye lengre holdbarhet. Derfor gir vi 10 års garanti på alle skiltene.

Hvor skal husnummerskiltet monteres?

Skiltet skal monteres slik at det tydelig angir hvilken eiendom det knytter seg til og skal være lett synlig fra vei. Husnummeret skal helst monteres ca 2,5 meter over bakken og til høyre for alle inngangsdører og innkjørsler fra vei.

Hva gjør jeg om det er noe galt med husnummerskiltet?

Det hender en gang hvert skuddår at vi skriver feil nummer på et husnummerskilt. Ta kontakt på telefon eller epost så fikser vi det umiddelbart.